Zwangerschap en erna

Cursus rooster

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Een prachtig wonder dat groeit en zich ontwikkelt de komende maanden en natuurlijk ook na de geboorte. Hoe fijn is het om vanaf dit (prille) begin tijdens de zwangerschap verbinding te maken en te behouden met jullie kindje, om jezelf als aanstaande ouder(s) in staat te voelen met alle komende veranderingen om te gaan. En hoe fijn is het om op een verantwoorde manier in beweging te blijven tijdens de zwangerschap, dat je houvast hebt aan bepaalde ademtechnieken die niet alleen maar tijdens de bevalling prettig zijn maar ook daarna in je leven van betekenis kunnen zijn. Of wanneer het allemaal teveel is voor, tijdens of na de bevalling, dat je ondersteuning krijgt om weer terug je eigen kracht te ervaren. FocusZen sluit hier naadloos bij aan.

Zwangerschapsyoga

Yoga beoefenen tijdens je zwangerschap is echt een meerwaarde op fysiek, mentaal en emotioneel vlak! De zwangerschapsyoga bij FocusZen is een uur met een mooie mix van inspanning (versterking), ontspanning (met o.a. diverse ademtechnieken) en verbinding met je lijf en je kindje. De lessen zijn allemaal rond een bepaald thema samengesteld zoals verbinding, innerlijke kracht, loslaten. Van de 6 lessen is er 1 met de partner samen. 
De lessen zijn voor zowel vrouwen geschikt die nog niet eerder yoga hebben gedaan als vrouwen die al ervaring hebben met yoga. Vanaf 12 weken zwangerschap tot wanneer het nog goed voelt voor jou kun je deelnemen aan de zwangerschapsyoga. Kom het ervaren en verbind je met jezelf en het groeiende kindje in jou. 

 

Terug in je kracht
Wanneer het je allemaal teveel wordt, je onzekerheid, schuldgevoel of verdriet voelt, oververmoeid en uitgeput raakt, je een heftige bevalling hebt ervaren of gewoon met iemand wilt praten en je gevoel toestaan….. Schroom dan niet om contact met mij op te nemen voor een aantal sessies om je eigen kracht weer te ervaren.
Als gz-psycholoog en bovenal als moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van pre- en postnatale depressie weet ik als geen ander hoe zwaar het kan zijn tijdens en na de zwangerschap. Afgestemd op jouw verhaal, jouw situatie gaan we samen focussen op het nu en de toekomst. In het belang van jou en je kindje. Je komt er altijd krachtiger uit.

 

Baby- en dreumesyoga en massage
Vanaf 3 maanden tot 2 jaar is er baby & dreumes yoga & massage! Tijdens deze Kwali-tijds ervaring zijn jullie echt volledig met elkaar in verbinding door spel, versjes, yogahoudingen afgestemd op de leeftijd van je kindje, kleuren, geuren en massage. Tijdens dit uurtje ga je op de signalen van je kindje  reageren en afstemmen en kun je vooral van elkaar genieten in volle aandacht.

Het kan ook zo zijn dat jullie een nare (traumatische) ervaring hebben gehad voor, tijdens of na de bevalling. Juist dan is het helend en verbindend om samen in contact te zijn tijdens een uur Kwali-tijd. 
Een les baby- en dreumesyoga kan individueel en in een groep. Wanneer er wensen zijn rond een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld niet makkelijk kunnen slapen of buikkrampjes, dan kan de les rond dit thema worden gegeven.

 

Dit vonden voorgaande deelnemers van de cursus voorjaar 2022

Brenda: 'Ik heb het als heel fijn ervaren! Voor nu tijdens de zwangerschap, maar ook voor erna, of baby yoga. Ik heb het meest gehad aan de ontspanning, ademhalingsoefeningen en het beter luisteren naar je lijf.'

Na de geboorte van haar kindje liet Brenda ook weten wat de yoga voor haar tijdens de bevalling heeft betekend: 'We zijn zo happy en ik heb de bevalling helemaal op eigen kracht, zonder pijnstilling gedaan, mijn ademhaling was SUPER! Ze vonden dat ik het zó goed deed, alles dankzij de yoga, echt waar, heel dankbaar voor.'


Charlotte: 'Ik heb het als heel positief ervaren. Er kwam heel erg veel aan bod in 1 uur tijd. Bovendien was het gezellig en ontspannend. Het meest heb ik gehad aan de ontspanning en de ademoefening 4 in 6 uit heeft mij nog meer bewust gemaakt van de ademhaling.'

Marina: 'Ik heb de cursus als heel fijn ervaren, tijd voor jezelf en ontspanning. De ademhalingsoefeningen en rust vinden vond ik het fijnst.'

 

Cursus Zwangerschapsyoga in Goes (nog 8 plekken beschikbaar):

9.30-10.30 uur
30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober, 4 november '22


Cursus Zwangerschapsyoga in Goes (nog 8 plekken beschikbaar):

19.00-20.00 uur

30 september, 7, 21 en 28 oktober, 18 en 25 november '22

Cursus Zwangerschapsyoga in Yerseke (nog 3 plekken beschikbaar):

19.00-20.00 uur

26 september, 10, 17 en 24 oktober, 7 en 14 november '22

 

Voor de baby- & dreumesyoga is er flexibel een groepje samen te stellen op de donderdagochtend of vrijdagmiddag in Goes en maandagmiddag in Yerseke, waar de voorkeur naar uitgaat.

 

Klik hier voor het tarief.

'Verbinding met jullie kindje, begint bij jou tijdens de zwangerschap'

Sfeerimpressie ruimte Goes

Sfeerimpressie ruimte Yerseke