Mijn naam is Sylvia Kapelle en woon samen met mijn man en twee dochters in het mooie Zeeland. Mijn hart ligt bij FocusZen: kinderen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd leren bij zichzelf te blijven en van binnenuit te blijven stralen, ongeacht wat er in de omgeving gebeurt of gezegd wordt. En waar wil ik dan het liefst beginnen met mijn missie: bij het ongeboren kindje.

Op de basisschool werd ik 'bestempeld' als rustig en verlegen, een stil muisje. Maar wat ik toen niet wist, is dat ik (hoog)gevoelig ben. Gevoelig voor sferen, voor de emoties van anderen, de mening van anderen. Altijd in de weer om me aan te passen aan de verwachtingen van anderen. Goed willen doen en behulpzaam en zorgzaam zijn.
Ik voelde van jongs af aan dat ik andere mensen wilde helpen. En zo ging ik mijn pad van de MAVO naar het MBO, HBO en universiteit om daarna meer dan 10 jaar ervaring op te doen als orthopedagoog en later als GZ-psycholoog aan de slag te gaan. Al vrij snel na het behalen van de GZ-titel, begon er iets van binnen te knagen, ik wist alleen niet zo goed wat.

Tijdens het doorleven van een postnatale depressie na mijn tweede zwangerschap, kwam er beweging in mijn gevoel. En toen begon het te dagen. Ik was vanaf de MAVO steeds meer in mijn hoofd gaan 'zitten'. Alle opleidingen die ik tot dan toe heb gevolgd en succesvol heb afgerond, hebben mijn denken alleen nog meer versterkt en mijn creativiteit en het voelen was veelal naar de achtergrond geraakt. Het 'plakken van stickers' op zich ontwikkelende kinderen is mij steeds meer tegen gaan staan. Ik ben van mening dat er te snel gedacht wordt dat er 'iets' is met een kind. En dat wanneer een kind zo jong als mogelijk en liefst al tijdens de zwangerschap via de moeder, leert bij zichzelf te blijven, te vertrouwen op zichzelf en 'mindful' in het leven te staan en daarbij de ouders worden meegenomen, dit preventief werkt. Dat juist de holistische kijk op een kind en het gezin van belang is om een kind weer zijn kracht te laten ervaren, zodat hij weer kan stralen. Dat heeft gemaakt dat ik de opleiding tot Holistisch Kindertherapeut ben gaan volgen.

Vanaf 2017 betekent yoga, mindfulness en aromatherapie veel voor mij; hierdoor ben ik weer dichter bij mijn hart gekomen en vanuit mijn hart gaan leven. Dit heeft mij rust in mijn hoofd en lijf gebracht. Ik voel nu zoveel meer zelfvertrouwen en balans in mijn leven. Ik heb stappen gezet en doe dat nog steeds naar een voor mij betekenis- en vreugdevol leven. Omdat ik zelf heb ervaren dat het hele proces mij rust en inzicht heeft gebracht, besefte ik dat ik dit wil doorgeven. Mensen vanuit mijn gedrevenheid inspireren en naast ze gaan staan om hun eigen (helende) kracht te ontdekken en verder te ontwikkelen. Uit je hoofd en meer in balans met je gevoel komen. Ik gun iedereen een oersterk zelfvertrouwen, rust in het hoofd en het voelen sprankelen van de levensenergie door je hele lijf. Een balans tussen lichaam, hart, geest en ziel. Zonder oordeel, zonder 'stempel'. Gewoon puur jij.

Wil je ervaren wat holistisch kijken naar jou als mens in zijn geheel doet, al vanaf de zwangerschap? Wil je van piekeren naar rust in je hoofd? Van boos/stil/onzeker gedrag naar een stevig gevoel van zelfvertrouwen? Luister dan naar je hart en neem contact op met mij. Samen gaan we focussen op wat er echt belangrijk is voor jou en welke prachtige kwaliteiten jij hebt om in te zetten. Straal. Relax. Wees jij. Ik ontmoet je graag!

 

'Niemand kan jou vrijheid geven behalve jijzelf'

(Byron Katie)