Even voorstellen

Welkom bij FocusZen! 

 

Mijn naam is Sylvia Kapelle en mijn hart ligt bij FocusZen: kinderen, jongeren en volwassenen laten stralen, ze in hun kracht laten voelen en goed voor zichzelf leren zorgen.


Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als orthopedagoog en later ben ik als GZ-psycholoog aan de slag gegaan. Ik heb in diverse werkvelden ervaring opgedaan: kinderopvang, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en in de medische zorg. Door de jaren heen heb ik bepaalde keuzes gemaakt waarmee ik stappen heb gezet naar het leven dat ik graag wil leven. De laatste jaren is dit in een stroomversnelling gekomen omdat ik leerde luisteren naar de signalen die mijn lichaam mij gaf en doordat ik op een andere manier in het leven ben gaan staan. Yoga, mindfulness en aromatherapie hebben vanaf 2017 veel voor mij betekend. Omdat ik zelf heb ervaren dat het beoefenen van yoga en mindfulness mij rust, ontspanning en inzicht hebben gebracht, besefte ik dat ik dit wil doorgeven. Mensen inspireren en naast ze gaan staan om hun eigen (helende) kracht te ontdekken en verder te ontwikkelen. Uit je hoofd komen en meer in balans met je gevoel komen. Ik gun iedereen een oersterk zelfvertrouwen, rust in het hoofd en het voelen sprankelen van de levensenergie door het hele lichaam. Een balans tussen lichaam, geest en ziel.

 

FocusZen: je aandacht naar binnen richten en zo Zen door het leven gaan. Focus op wat er echt belangrijk is voor jou en leef het leven dat je wilt leven!

 

'Niemand kan jou vrijheid geven behalve jijzelf'

(Byron Katie)

 

Gevolgde opleidingen en cursussen

Sociaal Pedagogisch Werker (SPW, Meander college Zoetermeer, 2000)
Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH, Haagse Hogeschool, 2003)
Orthopedagogiek (Universiteit Leiden, 2007)
Postacademische opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, 2015)
EMDR basisopleiding Kind en Jeugd (EMDR kind en jeugd, 2018)
(Medische) Hypnotherapie (CCD, 2019)

Docent Holistische Kinderyoga met specialisaties Mindfulness en Meditatie en Heartfulness en HartFocus (Arterre opleidingscentrum Nijmegen, 2019)
Opleiding Helend Kindcoach (Arterre opleidingscentrum Nijmegen, 2020)
Specialisatie Baby- en Dreumesyoga (Arteree opleidingscentrum Nijmegen, 2020)
Geboorte in Kaart (2020)
Methode Gelukskoffercoaching (2021)
Hartcoherentie professional (Opleidingscentrum HartFocus, Loosdrecht)
Hypnotherapie practitioner (Hypnose Instituut Nederland, 2021)
Zwangerschapsyogadocent (Yoga docent opleiding Yoga Point Woerden, 2021)
Holistisch Kindertherapeut (De Regenboog Academy, Pijnacker, 2021-heden)