Kinderyoga

Yoga laat je je lichaam voelen, je grenzen ontdekken en te respecteren. Yoga helpt je lichaam en hoofd tot rust te brengen. 


Kinderyoga vanaf 4 tot en met 12 jaar

De oefeningen die we in een kinderyogales (vanaf 4 jaar) doen, leren kinderen op een speelse manier zich bewust te worden van hun ademhaling. Ook leren zij het verschil tussen spanning en ontspanning. Dit is heel belangrijk, zeker in deze drukke tijd waar veel van kinderen wordt verwacht.

Alle zintuigen worden aangesproken tijdens een les en er wordt aandacht besteed aan meditatie, afgestemd op de belevingswereld van een kind.  Zo komt er ook een stukje mindfulness aan bod; met aandacht daar zijn wat we op dat moment aan het doen zijn.

Yoga is een van de manieren waarop kinderen in hun pure kracht versterkt worden, vanaf hun jonge leven. Door op een leuke, speelse manier yoga te beoefenen, leren kinderen te luisteren naar hun lichaam, hun grenzen beter te herkennen en te bewaken en leren ze de kracht van hun ademhaling gebruiken. Ze gaan ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat ze helemaal oké zijn zoals ze zijn. Daarnaast ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden. 
Binnen de yoga staat het eigen kunnen voorop. Een kind hoeft niet soepel of lenig te zijn. Ik begeleid de kinderen in hun proces dat er binnen de yoga niet iets als competitie bestaat. Het kind doet het namelijk al goed zoals het met de yoga meedoet! 

De yogales bevordert de focus, een gevoel van rust, het lichaamsbesef en de creativiteit. Kinderyoga is veelzijdig, afwisselend en vooral heel leuk! We werken met beweging, visualisatie, muziek, ontspanning, zelf- en duo massage en stiltespel. Ik werk met name rond thema's als natuur, dieren en actualiteiten.

Door de verschillende technieken en spelvormen, wordt het holistische karakter van de yogalessen die ik geef verdiept en versterkt. Het kind wordt hierbij spelenderwijs benaderd op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Op deze manier wil ik bereiken dat het kind in zijn kracht komt en in balans blijft.

Voor de yoga hoeft er niets aangeschaft te worden. Er mag alleen een handdoek meegenomen worden voor op de mat. Trek makkelijk zittende kleding aan, neem een warme trui of vest mee en als het mogelijk is anti-slip sokken. De les is natuurlijk ook uitstekend (en liefst zelfs) te doen op blote voeten! Yogamatten, meditatiekussens en dekens zijn aanwezig.

 

 

'Wat je aandacht geeft, groeit'

(Aristoteles)

Sfeerimpressie ruimte Goes