Coaching voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouders/verzorgers

'Follow your dreams'....ja, dat zou mooi zijn! Maar hoeveel mensen doen dit nu uiteindelijk? Hun dromen volgen? En hoe doe je dat? 

Je kunt bij mij terecht als je voelt dat je meer rust in je hoofd wilt of je je beter wilt concentreren. Of als je gevoelig bent voor sferen, drukte, stress, piekeren....en je wilt er anders mee om leren gaan.
Ik sta ook voor je klaar als je meer zelfvertrouwen wilt of als je je beter in je vel wilt voelen. Misschien gebeurt er nu wel iets in jouw leven wat je lastig vindt. 
Waar je ook mee zit of wat je ook minder makkelijk vindt, ik ben er voor je.  
Wat ik voor jou wens is dat je jezelf kunt en durft te zijn, precies zoals jij dat wil. En alles is persoonlijk met en op jou afgestemd.

Als je tussen de 4 en 12 jaar bent, k
an ik samen met jou in de kindercoaching op reis gaan en ontdekken wat jouw krachten en talenten zijn en hoe je die kunt gebruiken om te doen wat jij wilt en belangrijk vindt in jouw leven. 

Alles wat je aandacht geeft groeit. 
Laten we samen kijken en ervaren wat jij aandacht wil geven en hoe jij daarvan gaat stralen. We kijken naar wat jij nodig hebt voor je lichaam, voor je hoofd, je hart en je ik, dus wie jij bent, om ervoor te zorgen dat alles weer in verbinding komt met elkaar.
Hoe kunnen we dit doen? Door te tekenen, bewegen, mindfulness en meditatie, oefeningen voor en met je hart, stil te zijn, jouw ademkracht te voelen, door massage van je hoofd, buik en voeten, te kletsen, te ruiken (geurtherapie), te luisteren maar vooral door te voelen. Te voelen wat goed is voor jou.
Wat ik ook fijne methoden vind om mee te werken is 'Gelukskoffer' en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Het laatste klinkt misschien zwaar maar het is echt een super leuke reis die je maakt waarbij je leert anders om te gaan met minder leuke dingen die gebeuren in je leven, met angsten of nare gedachten waar je last van hebt. 

Voor alle jongeren en volwassen: Ik kan je helpen om jouw pad te (blijven) volgen of misschien wel te ontdekken. Ik werk binnen de coaching op een holistische wijze. Dat wil zeggen dat ik kijk naar wat jij nodig hebt op emotioneel, spiritueel, fysiek en mentaal niveau. Ik kijk naar de unieke talenten en de eigenheid van jou als persoon en help jouw kwaliteiten door middel van coaching (sterker) tot uiting te brengen. Op deze manier kom je weer volledig in je kracht te staan en kom je weer in balans.

Voor volwassenen werk ik ook graag met ervaringsgerichte oefeningen uit de (medische) hypnotherapie, met aromatherapie en massages, Acceptance and Commitment Therapy en daarnaast met wandelcoaching volgens de 'Mindful Run' methodiek (https://www.mindfulrun.nl/mindful-run-coaching/) 

Voor ouders/verzorgers bied ik praktische ondersteuning bij uiteenlopende opvoedingsvragen. Binnen de ouderbegeleiding maak ik ook graag gebruik van mindfulness en heartfulness. Het biedt ruimte en rust binnen jezelf als ouder/verzorger maar ook bij de kinderen in welke leeftijd dan ook. Daarnaast kijk ik ook met een holistische blik naar jullie gezin als geheel en nodig ik jullie graag uit een familieopstelling te doen. Het visueel maken van jullie gezin en het gezin van herkomst, biedt veel inzichten en mogelijkheden tot verandering in de gewenste richting.
Daarnaast kun je ook bij mij terecht als je denkt dat het geboorteverhaal van jezelf of van je kind gezien, gehoord en verteld mag worden. Vanuit de methodiek 'Geboorte in Kaart' werk ik graag met jullie om het gedrag van jezelf en/of jullie kind te begrijpen. Door op het geboorteverhaal in te zoomen, te vertalen en te vertellen, kan er al zoveel veranderen in gedrag. Een prachtige methode!

Ik werk op een laagdrempelige manier. Dit houdt in dat ik mij inzet voor iedereen die zich wil ontplooien, ontdekken of versterken. Ondanks dat ik gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) ben, verricht ik binnen FocusZen geen diagnostiek. Wel behandel ik als kinder- en jeugdpsycholoog lichte angst- en stemmingsproblematiek. Het voordeel van coaching bij FocusZen is dat ik, door mijn GZ-achtergrond, je wel kan adviseren om naar een basis of specialistische GGZ instelling te gaan als ik vermoed dat je een stevigere vorm van ondersteuning kunt gebruiken of dat een onderzoek helpend kan zijn.

De insteek van FocusZen is preventief: liever voorkomen dan genezen. 

 

'Waar je naar kijkt, verandert. Waar je je tegen verzet, blijft'

(Shri Nisargadatta Maharaj)

 

Sfeerimpressie van de praktijkruimte aan huis in Heinkenszand