Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Een prachtig wonder dat groeit en zich ontwikkelt de komende maanden en natuurlijk ook na de geboorte. Hoe fijn is het om vanaf dit (prille) begin tijdens de zwangerschap verbinding te maken en te behouden met jullie kindje, om jezelf als aanstaande ouder(s) in staat te voelen met alle komende veranderingen om te gaan. En hoe fijn is het om op een verantwoorde manier in beweging te blijven tijdens de zwangerschap, dat je houvast hebt aan bepaalde ademtechnieken die niet alleen maar tijdens de bevalling prettig zijn maar ook daarna in je leven van betekenis kunnen zijn. Of wanneer het allemaal teveel is voor, tijdens of na de bevalling, dat je ondersteuning krijgt om weer terug je eigen kracht te ervaren. FocusZen sluit hier naadloos bij aan.

Zwangerschapsyoga

Yoga beoefenen tijdens je zwangerschap is echt een meerwaarde op fysiek, mentaal en emotioneel vlak! De zwangerschapsyoga bij FocusZen is een uur met een mooie mix van inspanning (versterking), ontspanning (met o.a. diverse ademtechnieken) en verbinding met je lijf en je kindje. De lessen zijn allemaal rond een bepaald thema samengesteld zoals verbinding, innerlijke kracht, loslaten. Van de 6 lessen is er 1 met de partner samen. Je kunt de yoga individueel volgen alsook in een groep.
De lessen zijn voor zowel vrouwen geschikt die nog niet eerder yoga hebben gedaan als vrouwen die al ervaring hebben met yoga. Vanaf 12 weken zwangerschap tot wanneer het nog goed voelt voor jou kun je deelnemen aan de zwangerschapsyoga. Kom het ervaren en verbind je met jezelf en het groeiende kindje in jou. 

 

Terug in je kracht met Body & Mind support
Wanneer het je allemaal teveel wordt, je onzekerheid, schuldgevoel of verdriet voelt, oververmoeid en uitgeput raakt, je een heftige bevalling hebt ervaren of gewoon met iemand wilt praten en je gevoel toestaan….. Schroom dan niet om contact met mij op te nemen voor een aantal sessies om je eigen kracht weer te ervaren.
Als GZ-psycholoog en bovenal als moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van pre- en postnatale depressie weet ik als geen ander hoe zwaar het kan zijn tijdens en na de zwangerschap. Afgestemd op jouw verhaal, jouw situatie gaan we samen focussen op het nu en de toekomst. In het belang van jou en je kindje. Je komt er altijd krachtiger uit.

Het complete Body & Mind programma bestaat uit verschillende onderdelen. Maximaal 24 individuele sessies (live/online) vanaf 3 maanden zwangerschap tot 6 maanden na de bevalling. In deze sessies is er aandacht voor jouw gedachten, gevoelens, overtuigingen. Verder 6 zwangerschapsyogalessen (live/videolessen) en 6 inspiratieavonden (live/online) waar interactief waardevolle informatie wordt gedeeld en je over je eigen ervaringen kunt praten of vragen stellen. Elke avond is rond een thema opgebouwd, bijvoorbeeld verbinding met je kindje, rust en ontspanning, belang van bewegen tijdens de zwangerschap en de veranderingen en uitdagingen die kunnen ontstaan. Als bonus krijg je er nu tijdelijk 6 videolessen baby yoga en massage bij voor als je kindje 3 maanden of ouder is.
Je kunt het programma zelf samenstellen met de elementen waar jij behoefte aan hebt.

Het Body & Mind programma is er voor jou als vrouw (en partner) tijdens en/of na de zwangerschap. Zodat jij goed in je vel zit en je jullie kindje daarmee ook de best mogelijke start kunt geven. Ik gun het jou als vrouw dat je in je eigen kracht blijft tijdens en na de zwangerschap met alle ups en downs die je mogelijk ervaart. En dat jij als partner je vrouw kunt ondersteunen én aandacht blijft hebben voor jezelf!

 

Dit vonden de deelneemsters van de cursus zwangerschapsyoga voorjaar 2022

Brenda: 'Ik heb het als heel fijn ervaren! Voor nu tijdens de zwangerschap, maar ook voor erna, of baby yoga. Ik heb het meest gehad aan de ontspanning, ademhalingsoefeningen en het beter luisteren naar je lijf.'

Na de geboorte van haar kindje liet Brenda ook weten wat de yoga voor haar tijdens de bevalling heeft betekend: 'We zijn zo happy en ik heb de bevalling helemaal op eigen kracht, zonder pijnstilling gedaan, mijn ademhaling was SUPER! Ze vonden dat ik het zó goed deed, alles dankzij de yoga, echt waar, heel dankbaar voor.'


Charlotte: 'Ik heb het als heel positief ervaren. Er kwam heel erg veel aan bod in 1 uur tijd. Bovendien was het gezellig en ontspannend. Het meest heb ik gehad aan de ontspanning en de ademoefening 4-6 heeft mij nog meer bewust gemaakt van de ademhaling.'

Marina: 'Ik heb de cursus als heel fijn ervaren, tijd voor jezelf en ontspanning. De ademhalingsoefeningen en rust vinden vond ik het fijnst.'


Na de geboorte van haar kindje liet Marina weten dat ze veel heeft gehad aan de ademoefeningen die ze tijdens de yoga heeft geleerd.

 

LESROOSTER

Zwangerschapsyoga in Goes (nog 1 plek beschikbaar):

19.00-20.00 uur
10, 24 maart
7, 14, 21 april
5, 12, 19 mei
2, 9, 16 juni

'Verbinding met jullie kindje, begint bij jou tijdens de zwangerschap'

Sfeerimpressie ruimte Goes